Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag Taksigelseskirken

Dato
Onsdag d. 13. oktober 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Taksigelseskirken, Jagtvej 165, 2100 København Ø

LIVET ER I DET MINDSTE EN HISTORIE VÆRD

Kunsten at fortælle livet

Ved foredragsholder og forfatter Erik Lindsø

”Når livet leves, erfares det – når livet elskes, forklares det,” siger Erik Lindsø, der mener, at livshistorien er der, hvor vi har en mulighed for en forklaring på vores liv.

   ”Livet bliver til, når det bliver fortalt, men det bliver også til at forstå,” siger Erik Lindsø, hvis seneste bog handler om livshistoriens nødvendighed. Bogen indeholder – som foredraget – både personlige og litterære eksempler på, hvad det betyder for, når vi oplever, at vores liv er en historie værd.   ”Det er menneskets særegne opfindelse at lave historier og fortælle historier. En historie bærer verdens formildelse i sig. En historie er trøstende,” forklarer Erik Lindsø og supplerer med et Karen Blixen citat: ”Når vi fortæller, sætter vi noget sammen, der er gået i stykker.”   ”Vi kan f. eks. være ud af en familie, hvor det pibler ud af revner og sprækker, men med historier får vi den til at hænge sammen. Vi bruger fortællingen til at holde os oprejste i livet og til at blive klogere på os selv og hinanden.”   ”Enhver livshistorie er et tilbageblik, som rummer beretninger om tro, håb og kærlighed – om det største, der findes. Vi fortæller vores lykke og vores ulykke, vores stjernestunder og vores sorger, og vi fortæller dem, så de fletter sig ind og ud af hinanden. Sådan bliver livet til, både når det leves forlæns, og når det forstås baglæns,” forklarer Lindsø, der mener, at der skal fortællinger til for at skabe relationer og fællesskaber: 

   ”Når vi fortæller vores liv for hinanden, deler vi også vores skæbne med hinanden, og skæbnefællesskaber er de stærkeste fællesskaber, der findes. Du kan forlade mig, og jeg ser dig måske aldrig igen, men de historier, du fortalte mig, og den historie, vi fik sammen, bliver altid stående tilbage.”

    Foredraget deler rundhåndet ud af de sørgmuntre, morsomme, bevægende og livsnære historier, Erik Lindsø har samler op undervejs i litteratur og hverdagsliv.  

   

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og kulturmagasinet Grænsen. Han er  tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd” samt "Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012". Han er på vej med en bog om den danske sang og en bog om humor.